جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزشی اکسل
  • آموزش اکسل
    • آموزش اکسل مقدماتی
    • آموزش اکسل پیشرفته
    • آموزش اکسل در حسابداری
    • آموزش ترفند اکسلی
    • پاسخگویی به سوالات اکسلی
  • فرمول ها و توابع اکسلی
  • آموزش گوگل شیت
  • درباره ما
مطالب کمیاب در اکسل و حسابداری

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

  • ۰۹۲۱۷۷۰۹۵۶۹
  • Info@arshad-hesabdar.ir
مطالب کمیاب در اکسل و حسابداری
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزشی اکسل
  • آموزش اکسل
    • آموزش اکسل مقدماتی
    • آموزش اکسل پیشرفته
    • آموزش اکسل در حسابداری
    • آموزش ترفند اکسلی
    • پاسخگویی به سوالات اکسلی
  • فرمول ها و توابع اکسلی
  • آموزش گوگل شیت
  • درباره ما
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
شروع کنید
0
مطالب کمیاب در اکسل و حسابداری > فرمول ها و توابع اکسل > آموزش صفر تا 100 تابع index در اکسل همراه با مثال

آموزش صفر تا 100 تابع index در اکسل همراه با مثال

فرمول ها و توابع اکسل
صفر تا صد تابع INDEX

 تابع INDEX

تابع INDEX یکی از مهمترین و پر‌کاربرد‌ترین توابع اکسل بوده و در دسته توابع جستجو و مرجع (Lookup & Reference) قرار دارد و یک روش جایگزین برای استفاده از تابع VLOOKUP می باشد . این تابع را در دوحالت می توان نوشت.

 

فهرست مطالب

 مساوی INDEX را که بنویسید و پرانتز را باز کنید، دو حالت در کادر به شرح زیر نمایش داده می شود:

تابع index

حالت اول ( قالب آرایه )

حالت اول تابع index شامل سه آرگومان است 

index(array;Row_num;[column_num])=

آرگومان‌های این قالب عبارتند از:
 Array :محدوده موردنظر را در این قسمت وارد کنید.
 Row_num :شماره ردیف‌ مورد نظر را در این قسمت وارد کنید.
Column_num :شماره ستون‌ موردنظر را در این قسمت وارد کنید.

 در قسمت اول،Array می باشد و ما باید محدوده‌ی داده‌های مورد نظر را انتخاب کنیم.

تابع index

محدوده را که به ترتیب فوق انتخاب کردیم، کاما را می‌زنیم و وارد قسمت دوم می‌شویم. جداکننده فرمول بستگی به سیستم شما ممکن است متفاوت باشد. جداکننده‌ی سیستم در کادر زیر تابع قابل مشاهده است و مطابق آنچه در شکل زیر ملاحظه می کنید بعد از  Array ویرگول نقطه یا همان سمیکالن ( ; ) نوشته شده است، پس جداکننده در اینجا ( ; ) می باشد ولی در برخی سیستم ها ممکن است کاما ( , ) باشد.

تابع index

خوب در ادامه فرمول از ما می‌پرسد سطر چندم این محدوده را می خواهید؟ که به عنوان مثال می نویسیم سطر دوم را می خواهیم، سپس جداکننده را می گذاریم:

آموزش تابع index

حالا از ما می پرسد ستون چندم را می خواهید؟ که مثلاً می نویسیم ستون دوم را می خواهیم:

آموزش تابع index

در حقیقت در اینجا خواستیم بدانیم که در محدوده انتخاب شده،در سطر دوم، ستون دوم چه داده‌ای قرار دارد؟ آن ‌را نمایش بدهد که نمایش داد:

آموزش تابع index

حالت دوم(قالب مرجع)

در این حالت وقتی که تابع index را نوشتید در قسمت Reference شما می‌توانید چند محدوده را انتخاب کنید و این محدوده‌ها را باید داخل یک پرانتز جداگانه قرار دهید. یعنی پرانتز دوم را باز می‌کنیم به‌طور مثال محدوده اول ماه ژانویه باشد و محدوده دوم ماه می و محدوده سوم فرضاً ماه اکتبر باشد، وقتی پرانتز را ببندید قسمت Reference را که شامل چند محدوده بود را وارد کرده‌اید.

 

INDEX(reference, row_num, [column_num], [area_num])

  1. Reference:محدوده‌های موردنظر را در این قسمت وارد کنید. محدوده‌ها باید با علامت کاما از هم جدا شوند و توسط پرانتزها محصور شوند.
  2. Row_num: شماره ردیف‌ موردنظر را در این قسمت وارد کنید.
  3. Column_num:شماره ستون‌ موردنظر را در این قسمت وارد کنید.
  4. Area_num:اگر چند محدوده در قسمت Reference انتخاب کرده باشید، در این قسمت باید یک محدوده را انتخاب کنید. محدوده‌ها به ترتیب انتخاب‌شدن شماره‌گذاری می‌شوند. اگر در این قسمت چیزی تایپ نکنید، تابع از اولین محدوده استفاده می‌کند.
آموزش تابع index

جدا کننده را می‌گذاریم، می‌پرسد سطر چندم این محدوده را می خواهید؟ فرضاً سطر سوم را می‌خواهیم، می نویسیم 3 و کاما را می‌گذاریم. می‌پرسد ستون چندم را می خواهید؟

آموزش تابع index

چون هر کدام از این محدوده ها شامل یک ستون است پس بیشتر از یک نمی‌توانیم وارد کنیم. اینجا، می‌گوییم ستون اول را می‌خواهیم.

آموزش تابع index

کاما را می‌گذاریم، چون چند محدوده داشتیم، باید مشخص کنیم محدوده چندم را می خواهیم. به‌طور مثال محدوده سوم را انتخاب می‌کنیم و پرانتز را می‌بندیم.

1 10

در حقیقت سوال ما با استفاده از این تابع این بود که در محدوده سوم، سطر سوم، ستون اول چه داده‌ای وجود دارد؟

آموزش تابع index

مثال کاربردی اول 

در ادامه قصد داریم با استفاده از این تابع مهم، یک کار کاربردی‌ را انجام دهیم. اگر تابع را به این صورت بنویسیم که مساوی، INDEX پرانتز باز محدوده مورد نظر را انتخاب می کنیم (B3:M5)، کاما سطر چندم؟ فرضاً سطر دوم، کاما، ستون چندم؟، در این قسمت اگر برای قسمت شماره ستون صفر را وارد کنیم یعنی به عبارتی گفته‌ایم کل سطر را می خواهیم، پرانتز را می بندیم:

آموزش تابع index با مثال

ولی نمی‌تواند کل آن سطر را در یک سلول قرار دهد و اگر بخواهید نتیجه این تابع را ببینید باید کل تابع را انتخاب کرده و کلید F9 را بزنید.

آموزش تابع index با مثال

در این حالت همانگونه که در شکل زیر ملاحظه می‌کنید می توانید ببینید که کل مقادیر سطر دوم را به ما نشان داده است. فرمول با زدن

Ctrl + Z  به حالت قبل باز می‌گردد.

آموزش تابع index با مثال

در این حالت با داده های فوق چه کاری می‌توانیم بکنیم؟ می توانیم جمع داده ها را با استفاده از تابع SUM به ترتیب زیر بدست آورید:

آموزش تابع index با مثال

نتیجه کار جمع کل سطر دوم است. حال اگر بجای سطر دوم، سطر سوم را قرار می‌دادیم، کل مقادیر سطر سوم را جمع می‌کند. اگر بار دیگر بجای سطر، صفر قرار می‌دادیم و بجای ستون، مثلاً ستون دوم را منظور می‌نمودیم، به معنای آن بود که جمع کل مقادیر ستون دوم را محاسبه و نمایش دهد. اگر بجای صفر هیچ داده‌ای وارد نکنید دقیقاً همین کار را انجام می‌دهد یعنی صفر را نمی‌گذاریم ولی کاماها باید گذاشته شود. اینجا دقیقاً جمع کل ستون دوم را نشان می‌دهد که برابر 1،388،800 است.

آموزش تابع index با مثال

مثال کاربردی دوم

حالت دیگری که می‌توان از تابع INDEX استفاده کرد این است که به عنوان یک Reference از آن استفاده کنیم.

برای این کار بعد از مساوی اولین سلول محدوده مورد نظر را انتخاب می کنیم (B3) بعد از (:) که به معنای “تا” می باشد، آدرس سلولی را که می‌خواهیم تا آن سلول را در این قسمت منظور نماییم را می توانیم از تابع INDEX استفاده کنیم ولی به چه ترتیبی؟

بر این اساس که کل محدوده را INDEX کند (B3:M5)، حال اگر بخواهیم تا آخرین داده را داشته باشیم باید بنویسیم سطر سوم ستون دوازدهم (آخرین سلول) و بدلیل اینکه قبل از INDEX یک آدرس داشته ایم (B3:) نتیجه یک آدرس است که به معنای از B3 تا آخرین داده‌ی این محدوده می باشد.

آموزش تابع index با مثال

که حتماً باید محدوده مذکور را داخل یک تابع دیگر بگذاریم که به عنوان مثال و با استفاده از تابع SUM می توانیم به یک نتیجه کاربردی برسیم و با این کار در حقیقت جمع سلول B3 تا آخرین سلول را خواهیم داشت.

آموزش تابع index با مثال

در نتیجه می‌بینیم مجموع کل داده‌ها با این سلول برابر است.استفاده‌ کاربردی که از این تابع کرده ایم برای محاسبه Month To Date است یعنی با کمک تابع INDEX جمع داده‌ها از اول سال تا ماهی که مد نظرمان می‌باشد را داشته باشیم.

آموزش تابع index با مثال

از این تابع می توانیم استفاده‌های متعدد دیگری داشته باشیم. قبلاً تابعی معرفی شده بود که با استفاده از آن اگر ماه را به صورت میلادی و متنی نوشته باشیم تبدیل به عدد می‌کند. روش نوشتن تابع  مذکور بدین ترتیب بود که بعد از مساوی و درج تابع MONTH، پرانتز باز عدد یک و “&” و سپس با انتخاب سلولی که در آن ماه میلادی را به صورت متنی نوشته‌ایم (N1) شماره ماه را نمایش می دهد که در این مثال برای ماه JUN عدد 6 را به ترتیب زیر نمایش می دهد:

آموزش تابع index با مثال

خوب حالا به چه ترتیبی از تابع INDEX استفاده کاربردی کنیم؟ برای این کار می نویسیم مساوی، SUM، پرانتز باز، از کدام سلول؟ از اولین سلول، یعنی اولین داده‌ی اولین ماه (B3) تا جایی که با تابع INDEX مشخص می‌کنیم. INDEX پرانتز باز. محدوده‌اش کجاست؟ محدوده ما کل سطر اول است (B3:M3)، کاما، سطر چندم؟ چون یک سطر است می‌نویسیم سطر اول کاما، ستون چندم؟ با استفاده از تابع MONTH محتوای سلول N1 که حاوی ماه‌های میلادی است (JUN) را به عدد (6) تبدیل می‌کنیم .

آموزش تابع index با مثال

برای اینکه نتیجه این قسمت از فرمول (MONTH) را مشاهده کنیم در هنگام تایپ فرمول تابع MONTH را انتخاب کرده و F9 را می‌زنیم و در این حالت عدد مربوط به ماه میلادی (JUN) را داخل فرمول می بینید.

و در ادامه با استفاده از کلید میانبر Ctrl + Z به حالت قبل بر می گردیم.

بدین ترتیب با استفاده از این فرمول حاصل جمع مقدار مندرج در سلول B3 را تا ششمین ستون در همین ردیف بدست آورده و درج می‌نماییم.حال اگر پرانتز به تعداد کافی بسته نشود و Enter را بزنیم با پیغام زیر روبرو می‌شویم و با انتخاب”Yes” به سیستم اجازه می‌دهیم که فرمول را اصلاح کند.

آموزش تابع index با مثال

در نتیجه جمع ماه‌های ژانویه تا ژوئن را در سطر اول را که برابر با 2،853،500 می‌شود را نمایش می‌دهد.

1 25

اگر بخواهیم فرمول را برای سلولهای پایین‌تر بسط دهیم حتماً باید سلول دارای ماه میلادی (N1) را با زدن کلید F4 ثابت کنیم و Enter.

آموزش تابع index با مثال

حالا می‌توانیم فرمول را به پایین بسط دهیم.

آموزش تابع index با مثال

با تغییر سلول N1 و تایپ نام سایر ماه‌های میلادی می‌توانیم نتایج مختلف را مشاهده کنیم که بطور مثال اگر جمع مقادیر از ژانویه تا فوریه را بخواهیم با تایپ آن نتیجه زیر نمایش داده می شود:

1 28

جهت مشاهده آموزش ویدئویی تابع INDEX در اکسل بر روی لینک زیر کیلیک کرده و آن را در پیج  اینستاگرام ما ( SOFTWARETRAIN) ما دیدن فرمایید.

آموزش ویدئویی تابع INDEX در اکسل
برچسب ها: آموزش اکسل به زبان سادهآموزش تابع INDEXآموزش تابع ایندکسآموزش تصویری اکسلآموزش توابع اکسلترفندهای اکسلتکنیک های اکسلتوابع اکسلنکات تابع index
آواتار محمود بنی اسدی (مدیر سایت)
درباره محمود بنی اسدی (مدیر سایت)

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حسابداری، ده سال سابقه تدریس اکسل در سطوح مختلف از قبیل فرمول نویسی، ابزارهای هوش تجاری، ترفندها و ... ، نویسنده شش مقاله در سطح ملی و ISI

نوشته‌های بیشتر از محمود بنی اسدی (مدیر سایت)
جدیدتر 14 تابع جدید متنی و آرایه ای در اکسل
قبلی آموزش ترکیب 2 تابع Index و Match +مثال ویک نکته طلایی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نوشته های اخیر
  • آموزش تابع Concatenate در اکسل|چسباندن متن‌ها به یکدیگر
  • آموزش0تا100قفل کردن فایل اکسل
  • Hyperlink در اکسل چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟
  • آموزش نحوه محاسبه تاریخ در اکسل
  • آموزش ابزار جستجو (Find) و جایگزینی داده در اکسل+نکات کلیدی
  • آموزش صفر تا 100حذف ردیف در اکسل همراه با ویدئو آموزشی
  •  2 راز ناگفته تابع getpivotdata دراکسل – استخراج داده از پیوت تیبل
  • تابع TEXT را فقط با 3 نکته کاربردی قورت بده !
  • آموزش صفر تا 100 طراحی فرم در word وانتقال آن به اکسل
  • آموزش رایگان فرمول نویسی مالیات حقوق 1401 در اکسل

محصولات
  • کتاب-ها-و-منابع-آموزشی-رایگان-اکسل-و-پاور-بی-آی کتاب ها و منابع آموزشی رایگان اکسل و پاور بی آی
    رایگان!
  • محاسبه-کارکرد1401 نرم افزار محاسبه کارکرد سال1401 در اکسل
    تومان390.000 تومان280.000
  • حقوق-دستمزد-1401 نرم افزار پیشرفته محاسبه حقوق و دستمزد 1401
    تومان390.000 تومان290.000
  • نمودار سود و زیان به سبکی زیبا نمودار سود و زیان به سبکی زیبا
    تومان50.000
  • ایجاد لیست کشویی جستجوگر اکسل ایجاد لیست کشویی جستجوگر اکسل
    تومان70.000 تومان35.000
  • آموزش ساخت نمودار گیج (Gauge) آموزش ساخت نمودار گیج (Gauge)
    تومان15.000
  • دوره آموزش پایه ای برنامه نویسی در پاورکوئری و پاور بی آی دوره آموزش پایه ای برنامه نویسی در پاورکوئری و پاور بی آی
    امتیاز 5.00 از 5

    تومان590.000
  • برنامه مغایرت گیری بانکی (تحت اکسل) برنامه مغایرت گیری بانکی (تحت اکسل)
    تومان150.000 تومان130.000
  • دوره بی نظیر آموزش اکسل-بخش چهارم دوره بی نظیر آموزش اکسل-بخش چهارم
    تومان200.000
  • دوره آموزشی بی نظیر اکسل دوره آموزشی بی نظیر اکسل
    امتیاز 5.00 از 5

    تومان950.000

دسته‌های محصولات
  • آموزش پاور بی آی
  • دوره اکسل در حسابداری
  • دوره صفر تا صد اکسل
  • دوره گوگل شیت
  • دوره های رایگان
  • سایر
مطالب کمیاب در اکسل و حسابداری

اگر شما هم جزو افرادی هستید که نیاز به یادگیری اکسل و حسابداری دارید تا بتوانید در شغل خود بهتر بدرخشید، و در پی یافتن کار هستید و نیاز به داشتن مهارت دارید با آنکه آن را قبلا  آموزش دیده اید اما نه به صورت کاربردی، و  می خواهید صاحب مزیت رقابتی در مقایسه با سایر همکاران خود باشید، مطالب سایت ما به شما کمک خواهد کرد تا شما به آسانی اکسل مقدماتی تا پیشرفته را  بصورا رایگان فرا خواهید گرفت.

دسترسی سریع
  • آموزش اکسل مقدماتی
  • آموزش اکسل پیشرفته
  • دوره های آموزشی اکسل
  • فرمول ها و توابع اکسلی
  • آموزش ترفند اکسلی
  • آموزش اکسل در حسابداری

تماس باما
  • تهران، گیشا ،خیابان 16 ام
  • ۰۹۲۱۷۷۰۹۵۶۹
  • Info@arshad-hesabdar.ir

تمامی حقوق برای سایت مطالب کمیاب در اکسل و حسابداری محفوظ می باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://arshad-hesabdar.ir/?p=8722
صفحه اینستاگرام
صفحه یوتیوب
صفحه اینستاگرام

اینستاگرام سافت ور

صفحه یوتیوب

کانال یوتیوب سافت ور

Instagram Youtube
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

Logo

مطالب کمیاب در اکسل و حسابداری

  • ۰۹۲۱۷۷۰۹۵۶۹
  • شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 17
  • Info@arshad-hesabdar.ir