2 راز ناگفته تابع getpivotdata دراکسل – استخراج داده از پیوت تیبل
تابع getpivotdata یکی از توابع اکسلی می باشد که نقش مهمی در استخراج داده ها از پیوت تیبل دارد .
همانطورکه در اموزش های قبل به توضیح کامل پیوت تیبل همراه با مثال پرداختیم متوجه شدیم که pivote table ابزاری است که هدف آن گزارش گیری د راکسل می باشد
تابع getpivotdata در اکسل
تابع getpivotdata یکی از توابع اکسلی است که به استخراج اطلاعات و داده از درون جدول محوری به ما کمک خواهد کرد .
این تابع در اکسل در طبقه توابع Lookup/Reference قرار دارد . در این تابع شما معیارهایی را مشخص می کنید که این معیارها باعث می شوند، دقیقا مقدار صحیح برگردانده شود.
آرگومان های تابع getpivotdata
در فرمول getpivotdata ، ۲۵۶ آرگومان دریافت می شود که دو آرگومان اول آن اجباری و بقیه اختیاری هستند
آرگومان اول (data_field):
در این ورودی نام فیلد مدنظر برای گزارشگیری ثبت میشود، برای مثال اگر ما به دنبال استخراج مقدار x هستیم، باید در ورودی اول واژه x ثبت شود در واقع فیلدی هست که محاسبات روی اون انجام می شود.
آرگومان دوم (pivot_table):
این آرگومان مشخص می¬کند که محاسبات مربوطه باید از کدام پیوتتیبل انجام گیرد. برای این آرگومان فقط کافیست یک سلول از پیوتتیبل را انتخاب کنید. این آرگومان یک ناحیه از پیوتتیبل نیز میتواند باشد.
آرگومان سوم و چهارم ([field1, item1]):
بقیهی آرگومانها اختیاری هستند و به صورت جفتی ثبت میشوند. آرگومانهای فرد (سوم، پنجم و …) بیانگر فیلد مورد نظر و آرگومانهای زوج (چهارم، ششم و …) بیانگر رکود مورد نظر همان فیلد هستند.
نکته:
بهتر است برای آرگومان دوم، سلول اول پیوتتیبل انتخاب شود. در صورت انتخاب سلول های دیگر ممکن است با فیلتر کردن پیوتتیبل، فرمول خطای #Ref! بدهد.
کاربرد تابع getpivotdata
برای بهتر متوجه شدن تابع getpivotdata در ابتدا با یک مثال شروع می کنیم و در ادامه به یک نکته کاربردی اشاره خواهیم کرد.
به جدول زیر دقت نمایید . ما می خواهیم از جدول زیر یک پیوت تیبل بگیریم .
برای این کار لازم است ابتدا یک سلول از جدول را مشخص کرده و از تب insert گزینه پیوت تیبل را انتخاب نماییم . از پنجره باز شده همانند تصویری که در پایین مشاهده می کنید کافی است تیک existing worksheet را زده و به اکسل می گوییم جواب را در همین شیت به ما بدهد و در قسمت محدوده ، محدوده را سلول A15 انتخا کرده و اوکی را می زنیم .
سپس از جدولی که د رکنار اکسل باز می شود . تیک گزینه فروش و بهای تمام شده را می زنیم .
دراین مرحله اگر در یک سلول علامت مساوی را بنویسیم و سلول فروش بهای تمام شده یا فروش که پیوت تیبل برای ما ایجاد کرده است را انتخاب نماییم می بینیم که تابع getpivotdata برای ما نوشته می شود .
در این مرحله اگر در پیوت تیبل محصول را به قسمت ROWS درگ کنیم و سپس مساوی را بنویسیم و به یکی از سلول های پیوت تیبل ارجاع دهیم ، خواهیم دید که به ما می گوید از کدام محصول هست ! و ما می خواهیم این فرمول نوشته را داینامیک کنیم
در ابتدا به شما گفتیم که به کمک تابع getpivotdata می توانیم داده ایی را از جدول پیوت تیبل استخراج کنیم . و با هر بار تغیر دادن عنوان نتیجه ما نیز باید تغیر کنید .
در این جدول اگر بخواهیم جمع بهای تمام شده را در یک سلول استخراج کنیم که با تغیر اسم به فروش نتیجه ما تغیر کند لازم است فرمول getpivotdata را در اکسل بنویسیم . اما همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید با عبارت REF! مواجه می شویم که به ما خطا می دهد !
راز ناگفته تابع getpivotdata که قرار است با شما بازگو کنم درهمین مرحله می باشد .
روش اول:
برای حل این مسئله کافی است ما جای آرگومان اول (data_field): با آرگومان دوم (pivot_table):عوض کنیم !! جالب است نه؟! درسته که داریم جای آرگومان ها را عوض می کنیم ولی نتیجه را به ما درست اعلام می کند!
بدین صورت دیگر با خطا مواجه نشده و با تغیر دادن عنوان بصورت اتوماتیک داده و نتیجه ما نیز تغیر خواهد کرد .و این نتیجه فقط برای نتیجه کلی کاربرد دارد و داینامیک می شود .
روش دوم:
اگر خواستیم این ترفند را برای محصول و .. استفاده کنیم کافی است در قسمت آرگومان اول وقتی می خواهیم عبارت را انتخاب کنیم کافی است بعد آن & و دوتا “” دوتا دیل کوتیشن استفاده کنیم و می بینیم که فرمول باز هم به ما نتیجه می دهد و بصورت داینامیک برای ما کار می دهد .
جهت مشاهده 2راز ناگفته تابعgetpivotdataدراکسل-استخراج داده از پیوت تیبل بر روی لینک زیر کیلیک کرده و آن را داخل پیج ایسنتاگرام مطالب کمیاب در اکسل و حسابداری ( softwaretrain ) مشاهده فرمایید.
درباره محمود بنی اسدی (مدیر سایت)
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حسابداری، ده سال سابقه تدریس اکسل در سطوح مختلف از قبیل فرمول نویسی، ابزارهای هوش تجاری، ترفندها و ... ، نویسنده شش مقاله در سطح ملی و ISI
نوشتههای بیشتر از محمود بنی اسدی (مدیر سایت)
دیدگاهتان را بنویسید