آموزش جامع تابع iferror در اکسل همراه با 1 نکته کاربردی
یکی از توابع منطقی اکسل تابع iferror نام دارد. که در زبان فارسی این تابع به معنای (اگر خطا باشد ) تعریف می شود.)
تابع IFERROR چیست؟
فرض کنید فرمولی نوشتید که در برخی حالت ها خطا به شما نمایش می دهد، در این صورت اگر فرمول صحیح باشد نیاز دارید که از تابعی استفاده کنید که برای آیتم هایی که خطا نمایش می دهد کاری کنید که این خطا نمایش داده نشود. به عنوان مثال برای بدست آوردن درصد از تقسیم دو عدد استفاده کرده اید ولی بعضی از موارد عدد مخرج صفر است و در نتیجه فرمول، خطای DIV می دهد در اینگونه موارد برای اینکه ظاهر گزارش ما دارای خطا نباشد نیاز داریم فرمول مربوطه را با توابع دیگر ترکیب کنیم که یکی از این توابع که به سادگی می تواند خطاها را با داده مورد نظر ما جایگزین کند تابع Iferror است.
به این صورت که به هنگام خطاهایی همچون ( #REF، #value!، #NA، #DIV?O!، #NUM، #NAME? یا #NULL!و …) ابتدا Iferror فرمول را بررسی کرده واگر خطا داشت، مقدار دیگری که شما مشخص کرده اید را نمایش می دهد ، در غیر این صورت، نتیجهی فرمول را برمیگرداند.
آرگومان های تابع iferror
IFERROR(Value,Value_if_error)
value : ارزش، رفرنس یا فرمولی که براساس آن خطا بررسی می شود.
value_if_error: مقداری که در صورت وجود خطا نمایش داده می شود مثل (سلول خالی، پیام متنی، مقدار عددی، فرمول یا سایر محاسبات)
نکته اول:
نوشتن هر دو آرگومان ضروری می باشد و استفاده از تابع Iferror باید با احتیاط انجام شود چرا که ممکن است فرمول درون آن اشتباه باشد و استفاده ازین تابع باعث شود ما متوجه خطای فرمول خودمان نشویم.
لذا سعی کنید در انتهای کار تابع iferror را اضافه کنید.
نکته دوم:
اگر آرگومان مقدار دوم را خالی بگذارید، مانند آن است که عدد صفر گذاشته اید. در نتیجه اگر می خواهید در صورت خطا عدد صفر را نمایش دهد میتوانید بعد از تایپ جداکننده بدون وارد کردن هیچ کاراکتری پرانتز را ببندید، اما اگر می خواهید در صورت خطا سلول، مقدار خالی را نمایش دهد در قسمت دوم می بایست دوبار علامت دبل کوتیشن تایپ کنید که به معنی یک رشته خالی است.
نکته سوم
IFERROR در اکسل ۲۰۰۷ معرفی شد و در تمام نسخه های بعدی اکسل ۲۰۱۰، اکسل ۲۰۱۳ و اکسل ۲۰۱۶ و…. موجود است. و در اکسل ۲۰۰۳ و نسخه های قبلی، از تابع ISERROR در ترکیب با IF استفاده کنید.
مثال اول تابع iferror
همانطور که می دانید اگر عددی را در اکسل بر صفر تقسیم کنیم با ارور و خطا مواجه می شویم.
برای رفع این خطا از تابع Iferror کمک گرفته و در ابتدای تقسیم، تابع را می نویسیم .
همانطور که در عکس مشاهده می فرمایید دیگر بجای خطا از نوشته ایی که در فرمول نوشتیم استفاده می کند. (نکته: هر رشته متنی باید درون دبل کوتیشن ” تایپ شود.)
مثال دوم تابع IFERROR
شما هم ممکن است با تابع VLOOKUP کار کرده باشید و با خطای #N/A مواجه شده باشید، این خطا در مواردی که داده مورد جستجو موجود نباشد نمایش داده می شود.
از این رو با کمک تابع IFERROR می توانید بجای این خطا به کاربر فایلتان متنی را نمایش دهید که متوجه عدم وجود داده مورد نظر شود!
بدین منظور کافی است تابع IFERROR را ابتدا تابع ویلو کاپ بنویسیم.
IFERROR(VLOOKUP(…),”Not found”)
تابع IFERROR فقط با یک کلیک
زمانی که در یک فایل اکسل فرمول های زیادی داشته باشیم و برای هر کدام از ستون ها از فرمول و توابع اکسلی جداگانه ایی نیز استفاده کرده باشیم و بخواهیم بصورت دستی برای هر فرمول جداگانه تابع iferror بنویسیم، زمان زیادی صرف این کار خواهد شد، درست است ؟؟
اما نگران نباشید با کمک افزونه پروفسور اکسل این کار به سادگی قابل حل هست و که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
قدم اول : ابتدا افزونه پروفسور اکسل را از لینک زیر تهیه و آن را طبق راهنمای نصب در سیستم خود راه اندازی نمایید .
قدم دوم :محدوده مورد نظر را که حاوی فرمولی با نتیجه خطا است انتخاب کنید.
قدم سوم : از تب Professor Excel گزینه IFERROR را انتخاب کرده و در پنجره باز شده عبارتی که به هنگام خطا می خواهید مشاهده کنید را وارد نماید و گزینه اوکی رابزنید.
کار تمام است!
بدین ترتیب فقط با زدن یک کلیک به راحتی می توانید خطا های موجود در توابع اکسلی خود را کنترل نمایید .
جهت مشاهده آموزش تابع IFERROR با کمک افزونه پروفسور اکسل بصورت ویدئویی بر روی لینک زیر کلیک کرده و آن را مشاهده فرمایید .
درباره محمود بنی اسدی (مدیر سایت)
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حسابداری، ده سال سابقه تدریس اکسل در سطوح مختلف از قبیل فرمول نویسی، ابزارهای هوش تجاری، ترفندها و ... ، نویسنده شش مقاله در سطح ملی و ISI
نوشتههای بیشتر از محمود بنی اسدی (مدیر سایت)
دیدگاهتان را بنویسید